Muzestapjes

De verbondenheid met je kind begint al van vóór de geboorte. Je draagt hem, omarmt en voelt hem. Je ongeboren baby zwemt in een symfonie van geluiden en vibraties. Omstreeks de 20ste week kan je ongeboren baby horen en geluiden onderscheiden. Na de geboorte herkent je baby jouw stem al zeer snel uit andere stemmen. Maar ook andere geluiden, muziek en liedjes die je baby tijdens je zwangerschap gehoord heeft herkent hij.
Dat geeft een vertrouwd gevoel, ook na de geboorte.
De verbondenheid wordt alleen maar sterker.
Zingen voor je baby werkt rustgevend, veilig en vertrouwd.

“Muzestapjes” wil deze verbondenheid verder zetten.

In ‘Muzestapjes’ zetten mama/papa of verzorger samen met hun baby/peuter de eerste stapjes in de wereld van muziek en beweging. De totale ontwikkeling van je kind wordt door liedjes, instrumenten en ritmes gestimuleerd.

Bij de baby’s wordt er vooral aandacht besteed aan de dagelijkse handelingen, het verzorgende waarbij je baby gestimuleerd wordt in zijn zintuiglijke – sociale – emotionele – taal- en muzikale ontwikkeling. De dagelijkse handelingen worden aangesproken door een lied/muziek/beweging.
Voor peuters zijn het mee bewegen, dansen en plezier hebben in muziek een must. Ze ontwikkelen spontaan een muzikaal gevoel door klanken te ontdekken en te experimenteren met materialen en instrumenten. Veel mama’s en papa’s vinden het plezier en de band met hun baby of peuter tijdens de reeksen een bijzonder iets.

Tijdens een reeks van ongeveer 6 à 8 weken worden vele liedjes/spelletjes aangeleerd. De eerste vier lesjes brengen we nieuwe dingen aan.
De lesjes daarna worden de liedjes/spelletjes dikwijls herhaald. Herhaling biedt zekerheid en vertrouwen, zowel voor het kind als de ouder.
Zo leren de ouders de liedjes ook onthouden om ze nadien in hun thuissituatie te gebruiken. Het plezier ervan te ervaren!

Muzikale groetjes,

Ellen en Flappie