Muzestapjes op school

Als kleuterleidster ken ik het belang van muziek in de klas. Met een diploma van de extra postgraduaatopleiding “Muzikale vorming voor jonge kinderen tussen 0 – 4jaar” zou het fijn zijn om deze kennis door te geven aan andere collega’s.
Kinderen zijn al heel vroeg geboeid door muziek en beweging.
Met de workshop “Muzestapjes” wil ik kinderen en de leerkrachten de vreugde van muziek laten kennen, behouden en verder stimuleren. Een afwisseling van zingen, bewegen op muziek, experimenteren met materialen en instrumenten gebruiken helpen hierbij.
Spelenderwijs wordt niet alleen de muzikale ontwikkeling gestimuleerd, maar ook de taal– motorische– sociaal-emotionele- en fantasieontwikkeling.
Herhaling speelt hierbij een belangrijke rol.

Het belangrijkste van de muziek staat niet in de noten!

Mahler

Praktisch:

  • De workshop voor één kleuterklas – maximum 30 kleuters – is een reeks van minimaal 4 weken van telkens één lesuur, bij voorkeur een aaneengesloten periode. Eén lesuur omvat een experimentele fase en ongeveer 30 minuten effectieve activiteit. Hiervoor is een ruimte nodig waar de kleuters in een kring op de grond kunnen zitten en voldoende kansen tot beweging hebben.
  • Prijs van de workshop bedraagt €200 + verplaatsingskosten aan € 0,30/km. (4 x 1 lesuur/klasje)
  • Verschillende klasjes na elkaar zijn voordeliger door de éénmalige verplaatsing.

Met vriendelijke en muzikale groeten,
Ellen en Wiepert